10 tips til at undgå bumser

Den kommer, når det er midst belejligt. Den er øm, gul og ulækker. Bumsen altså. Heldigvis kan man selv gøre noget for at komme bumserne til livs. Vi har fundet frem til 10 gode råd om bumser.

  1. Vask ansigtet to gange dagligt med en mild hudvenlig sæbe med pH omkring 6,5. Sørge for at vaske huden, når man har svedt. Man skal ikke skrubbe sig i ansigtet, da det kun forværrer acnen.
  1. Drik rigeligt med vand
  1. Lad være med at kradse og klemme bumser ud, det gør kun tingene værre og giver ar.
  1. Brug vandbaseret, non-comedogen (tilstopper ikke hudens porer) fugtighedscreme, solbeskyttelse og kosmetik. Fedt- eller olieholdig creme eller makeup tilstopper hudens porer og kan giver bumser.
  1. Motioner  –  Har man det godt med sig selv, får huden det også bedre.
  1. Spis en god og varieret kost
  1. Undgå at håret hænger ned i ansigtet, og vask det jævnligt med shampoo.
  1.  Undgå at huden udsættes for megen kulde, varme og sollys. Sollys lindrer acne for en tid, men kan ikke holde det nede. Endelig giver for langvarig udsættelse for sol solskadet hud og hudkræft.
  1. Hold øje med mad og drikke. Der er ikke bevist, at bestemte fødemidler giver bumser. Men hold øje med om der kommer flere bumser et par dage efter at man har spist et bestemt fødemiddel. F.eks. alkohol, tomater eller rejer og er det tilfældet skal man selvfølgelig undgå det.
  1. Opsøge en god kosmetolog, de vil kunne hjælpe med hudplejevejledning mod lidt betaling..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *