Derfor er en kontrakt også vigtig i sportens verden

Uanset hvad din jobtitel er, har du krav på at have en kontrakt, hvis du arbejder mere end 8 timer ugentligt. Det gælder både skolelærere, politikere og sportsfolk. En kontrakt er vigtigt at have, da den først og fremmest oplyser dig om dine rettigheder og de forhold, du er ansat under. Men den er også vigtig, hvis noget skulle gå galt. Hvis du ikke får udbetalt din løn, eller hvis du ikke får feriepenge, kan det nemlig ses som en ophævelse af kontrakten. Sker dette, er der behov for hjælp fra fagforeninger og advokater.

Når det går galt

I 2017 blev offentligheden opmærksom på, at en række håndboldspillere fra en stor dansk klub ikke havde fået løn til tiden. Dette er en misligholdelse af kontrakten, og derfor ses det som en ophævelse af kontrakten. I denne sag var fagforeninger og advokater derfor nødvendige.

Hvorfor er fagforeningen vigtig?

En fagforening kan yde beskyttelse, hvis arbejdsgiveren overtræder regler. Disse regler skal fremgå af kontrakten. Hvis du mener, at din kontrakt er blevet brudt, har fagforeningen derfor mulighed for at støtte dig, så du enten kan få bedre arbejdsforhold eller rådgivning, hvis din kontrakt skal opsiges. En fagforening kan derfor være en god støtte, hvis uheldet er ude, og du ikke får udbetalt din løn eller bliver opsagt uden varsel.

Sportsretten

Når det kommer til sportens verden, skal der helt særlige advokater til, hvis fagforeningen ikke kan hjælpe med problemet. Når det kommer til sportsudøveres kontrakter, er der ofte mange penge og store risici involveret. Derfor skal en advokat med speciale i sportsret kunne rådgive i selv de mest ekstreme forhold. Både fagforeninger og advokater kan hjælpe med kontraktforhandlinger, men når det kommer til store beløb og specielle arbejdsforhold kan en advokat være at foretrække. Sportsadvokaten kan nemlig også være behjælpelig med skattemæssige forhold og investeringer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *