Dette er der brug for på enhver arbejdsplads i plejesektoren

Både i ældreplejen og på hospitaler samt i andre dele af plejesektoren og sundhedssektoren er der masser af personale, såvel som der er vældige mængder af ansat personale i erhvervslivets mange sektorer. Står du som chef for at sikre medarbejdernes arbejdstilfredshed og generelle trivsel på arbejdet, så læs med her.

Arbejdstøj til hverdagens arbejde

Det er ekstremt vigtigt, at tøjet, som personalet til daglig går rundt i som en del af ”uniformen” er behageligt og ikke mindst praktisk. Det kan se nok så pænt ud, men stadig være mangelfuldt på flere områder og langt fra leve op til alle behovene, der kan opstå mht. arbejdstøj. Du kan her finde arbejdstøj til klinik, hvis du p.t. er på udkig efter nye designs til arbejdstøjet.

Det er eksempelvis lommer, der kan mangle, men det kan også være bevægelsesfriheden, der er for begrænset ift. det arbejde, der skal udføres. Det bør vægtes højt at have fokus på medarbejdernes komfort og mening om tøjet, da det jo trods alt er dem, der hver dag skal bære det og føle sig tilpas i det.

Godt samarbejde og teamwork

En anden årsag til, at flere medarbejdere rapporterer om dårlig trivsel og manglende arbejdsglæde, er, at det sociale fællesskab ikke klinger, som det burde i medarbejderstaben. Hvis ikke der har været tilstrækkeligt fokus på teamwork, og hvordan man samarbejder optimalt set, kan denne mangel resultere i, at medarbejderne går skævt af hinanden og dermed reducerer hinandens engagement og arbejdsglæde.

Vil du gerne ændre på dette, fordi et sundt arbejdsliv inkluderer en lyst til at møde op på arbejdspladsen og være i selskab med sine kollegaer, er vejen frem for eksempel teamwork-kurser. Derudover kan det hjælpe at afsøge de primære problematikker ved at spørge – i en anonym spørgeundersøgelse – hvad der primært er med til at gøre arbejdsdagen tung at komme igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *