Er psykoterapi noget for dig?

Efterhånden er de fleste blevet klar over, at fysisk sundhed er vigtigt, og langt de fleste ved også godt, hvordan vi opnår det. Vi ved godt, at det ikke er fysisk sundt at blive liggende på sofaen, mens vi spiser chips. Vi gør det bare alligevel. Omvendt er der langt mindre opmærksomhed omkring mental sundhed, og det er sågar de færreste af os, der ved, hvordan vi hjælper vores mentale sundhed på vej.

Hvad er psykoterapi?

En mulighed for dette kunne dog være det såkaldte psykoterapi. Ligesom du kan gå til fysioterapi med kroppen, kan du nemlig også komme til psykoterapi med sindet, hvor målet er at komme igennem kriser og mentale problemer. Hvis du kigger efter, har du helt sikkert en psykoterapeut lige i nærheden. Bor du i København bør du for eksempel ikke have noget problem med at finde psykoterapi København i nærheden. Psykoterapi består som oftest af samtale, hvor en psykoterapeut hjælper dig til at få bearbejdet det, der fylder i hverdagen. Kun på den måde kan du nemlig opnå personlig erkendelse og begynde at ændre dine mentale vaner.

Derfor er psykoterapi selvfølgelig også særligt relevant, hvis der er noget helt konkret, du døjer med. Det kunne for eksempel være stress, angst eller depression, som der desværre er rigtig mange danskere, der lider under.

Psykoterapi er for alle

Selvom du ikke umiddelbart døjer med noget af den slags, kan psykoterapi dog godt bidrage positivt til dit liv. Som skitseret ovenfor handler psykoterapi nemlig mest af alt om samtale med en psykoterapeut, der har en dyb ekspertise i psyken for derved at opnå erkendelser om dig selv. Den slags kan vi alle have brug for, og lyder psykoterapi bare den mindste smule interessant, kan du derfor med fordel prøve det af. Psykoterapi kan nemlig hjælpe alle med at komme ud af hovedet og være til stede i nuet og i nære relationer.

Du bør dog være opmærksom på, at forskellige psykoterapeuter kan have stærkt varierende tilgange til psykoterapi. Hvis du ikke får det ud af din psykoterapi, som du havde håbet, kan det altså være, at du bare har brug for en anden psykoterapeut. Efter et par gange vil du kunne mærke, hvorvidt den pågældende tilgang virker, men det er endnu for tidligt at afgøre, om psykoterapi rent kategorisk ikke virker for dig. Hvis du gerne vil forstå dig selv, hvorfor du arbejder, føler og gør som du gør, så er psykoterapi altså helt sikkert noget for dig. Man behøver bestemt ikke at kunne skilte med en sygdom og dens lange, latinske navn for at få adgang.