Få børnene til at dyrke motion

Vi ved nok alle, at det er sundt at få sig rørt. Desværre sidder alt for mange af os alligevel stille foran en skærm langt størstedelen af døgnets timer. Det kommer utvivlsomt til at have negative konsekvenser, og det gælder ikke mindst de yngre generationer, som nærmest får det ind med modermælken. Vil du altså gerne gøre noget godt for dine børn og deres fremtid, bør du altså sikre dig, at de får sig rørt.

Meld dem til badminton

Det er dog desværre sjældent nok at sende dem afsted på en gå- eller cykeltur i nabolaget. Det vil de fleste børn hurtigt begynde at kede sig ved og se mere som en pligt end en sjov aktivitet. Ikke mindst hvis det er dig som forælder, der beder de om det.

Prøv derfor i stedet at få dem i gang med at dyrke en sport. Badminton er for eksempel blevet ganske populær blandt ungdommen for nyligt, fordi vi har en del store profiler på badmintonscenen her til lands. En af fordelene ved badminton er således, at der nærmest altid vil være nogen at spille mod, lige meget hvor i landet, I bor. Derudover er badminton også en rigtig god sport, hvis man skal have trænet hele kroppen. Selvfølgelig er det meget benenes kraft og smidighed, der bliver trænet, når man suser rundt på banen for at nå fjerbolden. En stærk overkrop og en fast kerne er dog også essentiel for at kunne skyde ordentligt til bolden.

Gør træningen sjov

Det er dog de færreste børn, der vil opleve det som en helkropstræning. I hvert fald ikke før de kommer hjem. Indtil da er det bare en mulighed for at være sammen med gode venner, mens man bliver bedre til noget. Det er en langt større motiverende faktor end hvad end mor og far kan finde på at sige.

Vil du gerne skubbe børnene i den retning, kan du købe noget badmintontøj og en ketcher til dem, og så ellers melde dem ind i den lokale badmintonklub. Efterhånden som de giver udtryk for at synes om det og vil blive ved, kan du dog med fordel give dem en lidt bedre ketcher og et ekstra sæt badmintontøj. Det kan jo være, at det gerne skal være badmintontøj med det helt rigtige logo, noget i foreningens farver eller bare noget, der sidder godt på kroppen. Så er de klar til at spille badminton til toppen.