Find den rigtige mountainbike

Mountainbike-sporten er i rivende udvikling hvad angår popularitet i Danmark. Flere og flere danskere hopper således op på cyklen og fræser diverse skovstier tynde. Sporten kombinerer motion og natur på bedste vis, hvor stort set alle kan være med, da aktiviteterne kan tilpasses efter evner og behov, hvad enten du er almindelig motionist eller decideret vovehals. Det er vigtigt, at udstyret er i orden, når det gælder mountainbiking. Der findes et væld af forskellige cykler, og markedet kan sommetider synes lidt uoverskueligt at navigere i, hvis man er ny indenfor sporten. Her kan du imidlertid få et par gode råd med på vejen.

 

Det økonomiske aspekt

De fleste har deres egne præferencer, når det kommer til valg af mountainbike, og derfor findes der mange forskellige holdninger omkring MTB cykler. I første omgang bør du overveje, hvordan du tiltænker at bruge af cyklen – er den blot til motion, eller påtænker du måske at deltage i forskellige løb? Prisen varierer naturligvis efter kvalitet, men en fornuftig MTB cykel, der blot skal bruges til motion, skulle gerne kunne erhverves for ned til 5.000 kr. Hvis du gerne vil være mere seriøs omkring sporten, kan du ca. fordoble beløbet og få en cykel i løbskvalitet. Prisniveauet går herefter en tak op, og for de mere garvede ligger lejet på omkring 20-25.000 kr. Prisen på udstyr varierer også, men her bør du nok regne med et par tusinde. Har du brug for en ekstra skilling i forbindelse med investeringen i en MTB cykel og dertilhørende udstyr, kan du besøge siden her, som giver en oversigt over forskellige lånemuligheder på nettet.

 

Forskellige cykeltyper

Der findes et væld af forskellige cykeltyper, som varierer i alt fra materialer, affjedring, hjulstørrelse osv. Cyklerne fremstilles almindeligvis i to materialeformer, hhv. carbon og aluminium. Carbon er både lettest og stærkest, men det er tilsvarende også dyrere end aluminium. MTB cykler kommer med to affjedringstyper – fuldaffjedret og hardtail. Den fuldaffjedrede variant afdæmper både foran og bagtil, hvilket sikrer bedst kontrol. Den er dermed også en smule dyrere end hardtail-varianten. Hjulstørrelserne veksler primært ml. 27,5” og 29”. Hjul med 27” giver bedste manøvredygtighed, hvorimod de 29” giver mest fart. Andre fornuftige overvejelser omhandler bremser, gear samt den kønsspecifikke geometri. Det er en rigtig god idé, hvis du prøver dig frem i butikken. Her kan du bedst vurdere, hvad der måtte passe bedst til dine behov og ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *