Flæskesteg behøver ikke være så syndigt

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste danskere elsker en god flæskesteg, og derfor er det ærgerligt, at det er en ret, der ofte kun nydes ved specielle anledninger som for eksempel juleaften. Men når det så er sagt, så er en flæskesteg og det tilbehør, der serveres hertil nemlig ofte fyldt med usunde fedtstoffer, der kan sætte sig uhensigtsmæssigt på kroppen. Og det er især noget, der også gør dig gældende med sovsen samt i det hele taget den måde, som flæskestegen tilberedes på. Når det sagt er det således muligt at gøre flæskestegen knap så syndig.

Tilbered stegen via den velkendte langtidsstegning og brug krydderier

Det kan du gøre på flere forskellige måder. Men én af dem, som der især er god for dig, handler om langtidsstegning, som også får en skøn og velkendt duft til at brede sig i hele hjemmet. Derudover skal du tænke på den måde, som du smører flæskestegen på, før den kommer i ovnen. Mange fylder den nemlig med diverse fedtstoffer som for eksempel smør for at give den en god smag, og det er slet ikke nødvendigt. Forsøg dig i stedet for frem med krydderier og for eksempel laurbærblade, der giver en skøn smag til kødet.

Lad smørret ligge og tilføj grøntsager

Og når du skal røre sovsen sammen, så brug heller ikke den velkendte store smørklat, men prøv dig i stedet frem med en god olie, der også kan bidrage med noget god smag. Og hvis du absolut vil have et fedtstof i gryden, kan du med fordel vælge en smørvariant uden for mange fedtprocenter. Server til flæsestegen friske grøntsager i stedet for kartoffelchips og oplev, hvordan en flæskesteg ikke er noget, der er syndigt at spise, når man har fokus på sundheden. Vil du gerne have yderligere inspiration? Så se en opskrift her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *