Guide: Find de høreapparater og det tilbehør, der passer til dine behov

En rigtig stor del af befolkningen vil begynde at mærke forandring i deres hørelse, når de når alderen omkring +65. Det bliver sværere at høre de forskellige dagligdags lyde, som er rundt omkring os. Det er en helt naturlig ting, ligesom at kroppen på mange andre områder generelt ældes og bliver mindre funktionsdygtig med alderen. For langt de fleste er det høreapparater, som anvendes til at afhjælpe den dårlige hørelse. De kan fås på klinikker, sygehuse eller private forhandlere, ligesom at udstyr hertil kan findes på nettet som for eksempel i en Phonak-butik. Her kommer en guide til at finde de høreapparater og tilbehør, som passer til dine behov.

Søg selv efter høreapparat tilbehør i en Phonak-butik

I nogle tilfælde er et høretab ikke aldersbetinget, men kommer på grund af genetik, en støjskade eller på anden vis. Uanset årsag så er det i langt de fleste tilfælde et høreapparat, som man skal have fat i for at afhjælpe problemer med hørelsen. Når man skal have afhjulpet sit høretab, skal man have hjælp fra kyndige fagfolk. Det er ikke muligt på egen hånd at tilpasse og justere et høreapparat, så det passer til én. Derfor er det også ofte i samarbejde med en fagprofessionel, at man udvælger et høreapparat. Men jo mere man selv ved på forhånd, jo mere har man også selv at skulle have sagt i det valg, som skal tages. Man kan derfor godt på forhånd undersøge de forskellige modeller på markedet. Det gør man ved at besøge hjemmesider for forskellige høreapparat firmaer og forhandlere. Hos en Phonak-butik kan du også finde forskellige typer af tilbehør til dine høreapparater, som man helt sikkert vil få brug for hen ad vejen.

Størrelsen på dit høretab har betydning for valg af høreapparat

Det er ikke alle høreapparat modeller, som passer til alle høretab. Derfor kan man som almindeligt menneske, uden den store viden om høreapparater, ikke bare pege på den flotteste model og sige at det er den model, som man vil have. Størrelsen af ens høretab har betydning for den nødvendige effekt og størrelse af den mikrofon, der sidder i apparatet. Ofte er det dog sådan, at de forskellige firmaer lancerer serier, hvor høreapparaterne minder en del om hinanden, men strækker sig fra milde til svære høretab. Derfor kan man godt på forhånd undersøge, hvilke funktioner og features man ønsker i sit høreapparat. Ved at søge lidt rundt i en Phonak-butik på nettet, kan man finde forskellige eksempler på tilbehør, som er værd at tage i betragtning når man skal vælge høreapparat.

Tænk over de ekstra funktioner

Nogle tilvalg er ikke mulige at ændre, når man først har fået sit høreapparat. Overvej derfor nøje hvad du gerne vil have, at dit høreapparat skal kunne. Vil man gerne have telespole, så man kan kobles på teleslynge til foredrag og høre bedre? Eller vil man have mulighed for at tilknytte ekstra udstyr, som en manuel fjernbetjening eller streamer til en ekstern mikrofon? Det er værd at have med i betragtningen til valget af dine næste høreapparater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *