Hvad skal jeg spise før og efter træning?

Undersøgelser peger på, at du kan være med til at effektivisere din træning ved at spise den rette kost før og efter dit træningspas. Når du skal sammensætte din kost spiller en række forskellige ting ind.

Kulhydrater

Du har måske hørt det før, men en af de bedste ting, som du kan spise før, og mens du træner er kulhydrater, men hvorfor? Kulhydrater bliver hurtigere omsat end fedt og protein gør, hvilket er med til, at du skal vælge kulhydraterne fremfor fedt og protein. Kulhydrater er ligeledes med til at forbedre din præstationsevne, da du vil formå at kunne præstere langt bedre.

Indtaget af kulhydrater må gerne være føde, hvor kulhydrater indgår i, som bliver langsomt optaget i kroppen, og dette er bl.a. pasta og kartofler. Ved at du får den retmæssige mængde kulhydrater, vil du opleve, at du holder et mere stabilt energiniveau end, hvis du spiste en sukkerindholdig slikpose, da det hurtigt vil blive optaget i kroppen. Effekten af det hurtige skud sukker bevirker til, at du får hurtig energi, men oplever en hurtig træthed.

Proteiner

Protein er en af kroppens vigtigste byggesten, og det er derfor vigtigt, at du får nok af dette især, når du styrketræner. Når du skal have protein, skal du sørge for at få det i løbet af hele dagen – fra morgen til aften. Protein er bl.a. med til at forhindre og mindske risikoen for fremtidige skader.

Du kan finde protein i en masse forskellige fødevarer bl.a.:

  • Kød.

  • Bønner.

  • Kylling.

  • Fisk.

  • Æg.

  • Linser.

Hvis du derimod ønsker at få en høj intensitet i løbet af ingen tid under din træning, så kan kreatin være noget for dig, da du vil opleve, at du hurtigt kan præstere på et højt niveau inden for kort tid. Læs mere om – alt om kreatin.