Hvornår har man for ondt i ryggen til at arbejde?

Selvom du har ondt i ryggen, er det som regel en god idé at fortsætte din arbejdsgang. Men hvornår er dine rygproblemer så omstændige, at du reelt kan sygemelde dig? Og hvordan tager du hensyn til din ryg og fysiske helbred, når du er på arbejde?

De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt fået ondt i ryggen. Det kan være ødelæggende for både helbred og arbejdsglæde, og man kan argumentere for, at det er en god idé at trække sig i noget tid, indtil problemerne er ovre. De kan jo udvikle sig. Det er dog ikke sikkert, at din arbejdsplads er enige i dette.

Hold dig aktiv i fritiden

Det bedste, du kan gøre, hvis du oplever rygproblemer, er at holde dig aktiv i din fritid, hvis man oplever rygproblemer. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du har den rigtige kontorstol og bruger den rigtig, ligesom det er vigtigt, at du har et hæve-/sænkebord, hvor du har mulighed for at rejse dig op, så du undgår at befinde dig i den samme stilling i løbet ad hele din arbejdsdag.

Du skal have lægens ord for, at du er syg

Hvis du holder dig aktiv og skifter arbejdsstilling mange gange i løbet ad din arbejdsdag, oplever du, at du kommer dig hurtigere, og derefter vil du fortsat kunne arbejde. Men hvornår har du så mange rygproblemer, at du bliver nødt til at sygemelde dig?

Det skal du have lægens ord for. Hvis du tager til lægen med dine rygproblemer, vil du få at vide, at du enten skal forholde dig i ro, men fortsætte dit arbejde, eller at du bliver nødt til at sygemelde dig. Det er naturligvis ikke den bedste fremgangsmåde at skulle sygemelde sig, men det kan være nødvendigt — det optimale er dog, hvis problemerne bliver taget i opløbet.

1 kommentar


  1. Hvis man sidder ned og arbejder til hverdag, kan man nemt få smerter i både ryg, nakke og læn. Derfor er det vigtigt at sidde godt. Hos http://www.kontorzonen.dk kan du købe nye og brugte kontorstole. Man kan finde rigtig gode tilbud på de brugte møbler (som i øvrigt bliver nyistandsat) så man kan få de dyre og best støttende stole, til en mindre pris 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *