Kom i form efter fødslen

Næsten alle kvinder tager en del ekstra kilo på, mens de er gravide. Både fordi babyen vokser, men også fordi kroppen har brug for ekstra næring, så den kan passe på både dig og babyen. Når babyen er født, drømmer de fleste kvinder om at komme tilbage i topform og få den krop tilbage som de havde, før de blev gravide. Når nybagte mødre skal i gang med træningen igen, glemmer mange, at koppen ikke bare er tilbage i samme gode form, som før graviditeten. Derfor er det vigtigt at starte roligt ud og tilpasse træningen til kroppen efter en graviditet.

Start langsomt ud

Noget af det vigtigste at huske på, hvis du vil i gang med at træne efter fødslen er, at du skal huske at starte stille og roligt ud. Hvis du starter hårdt ud, bliver det svært at komme tilbage i form efter graviditet, og du kan ende med at påføre dig selv skader. Du skal særligt passe på dine mavemuskler når du starter ud igen, da de først skal bevæge sig tilbage på plads efter fødslen. Cirka de første 6 uger efter fødslen, er det en god idé at holde igen med hård træning. Her bør du nøjes med gåture og dyrke moderat motion, så din krop ikke bliver stresset yderligere efter fødslen. Husk på, at lange løbeture og tunge løft er noget kroppen skal trænes op til, og derfor bør du starte stille og roligt ud, så kroppen langsomt kan blive trænet op til at kunne klare, hvad den kunne før.

Vælg træning, som passer til dig

Du har næsten lige født en baby, og det var en vanskelig opgave for kroppen. Derfor er det vigtigt at tilpasse din træning, så den er designet til en krop, som lige har født. På denne måde bliver det lettest at komme tilbage i den form, du var i før graviditeten. Der findes mange forskellige træningsprogrammer, som er specielt tilpasset til nybagte mødre. Du kan for eksempel følge et træningsprogram som gør din bækkenbund stærk igen efter fødslen, eller et program som kan hjælpe dig med at smide de ekstra babykilo, som du tog på under graviditeten. Bare rolig, de fleste mødre kommer tilbage til deres fysiske form cirka 2-3 måneder efter graviditeten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *