Optimér din træningsrutine

Det er almen viden at man føler sig bedre tilpas når ens diæt er i orden og når man får motioneret regelmæssigt. Men som så mange ting her i livet, er det svært at holde sig til en træningsplan og at huske at man kun skulle drikke to kopper kaffe om dagen og ikke elleve, når man har meget andet at huske.

Få hjælp udefra

Om det er hjælp i form af opmuntrende beskeder fra en ven eller sedler du har klistret på alle overflader, er det rart med noget støtte og opbakning i dit forsøg på at komme i form. Du kan bede din sambo eller din mor om at minde dig om at du burde udøve pilates lige nu, ikke ligge i sofaen. Hvis du bor alene kan du investere i noget smart elektronik, der kan give dig motivation til at løbe, danse, svømme eller hvad end du har planlagt. Smartwatch fra Apple, Samsung eller noget helt tredje har mange brugbare funktioner: du kan få overblik over din træning, høre musik og får notifikationer hvis din hjerterytme er uregelmæssig.

En overskuelig plan

Det er godt at være ambitiøs, men luften når at gå af dig inden du overhovedet får startet din træningsplan, hvis den er for indviklet og tidskrævende til at starte med. Prøv først bare at få tyve minutters gang eller lidt udstræk om morgenen ind i din daglige rutine. Når de først er blevet til vaner du udfører uden at tænke over det, kan du begynde at tilføje flere øvelser, en cykeltur eller måske en ugentlig tur i svømmehallen. Hvis du hader at løbe, så lad være: træning skal være en god oplevelse og gøre dit liv bedre, ikke en trættende opgave du går over frygter. Du kan danse eller svømme, hvilket er en del sjovere end at slæbe sig gennem mudder med knirkende knæ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *