Pas på bakterierne i efteråret

Sommeren går ind i sine absolut sidste dage, og det betyder også at efteråret er lige om hjørnet. Efteråret betyder også at det er ved at være højsæson for influenza og andre lignende sygdomme. Det sidste halve års tid har det meste handlet om covid-19, og det kommer det næste stykke tid også til. Den store fokus på netop corona og hygiejne vil sandsynligvis også have en stor betydning for, at der kommer til at være langt færre smittede med influenza og lignenden i denne sæson.

Alligevel er der mange gode grunde til at man er særlig opmærksom på sygdomme og bakterier i den kommende tid. Ikke mindst fordi, at mere eller mindre et hvert tegn på sygdom vil medføre en frygt og mistanke om corona. Dette vil medføre, at man skal testet, blive hjemme, holde sig væk fra mennesker osv. Der er med andre ord gode grunde til at passe lidt ekstra på i denne tid. Der er naturligvis de gængse anbefalinger.

  • Hold minium en meters afstand (den sociale distance), der mindsker risikoen for at smitte eller blive smittet.
  • Vask hænder ofte og eller sprit af. Rigtig mange sygdomme overføres på grund af dårlig hygiejne.
  • Host i ærmet. Forkølelse og influenza smitter ofte gennem host. Så host i ærmet minsker spredningen. 

Gør rent i hjemmet

En af de ting der ofte gør mange syge i efteråret kan faktisk være noget så simpelt som dårligt indeklima. Bakterier og støv har det med at samle sig mere i efteråret og vinteren end i sommeren og foråret. Det skyldes i mange tilfælde, at vo er dårligere til at få luftet ud og få frisk luft ind.

Det er der naturligvis heldigvis noget man kan gøre ved. En sund ting at få gjort nogle gange om året, er at få renset sine tæpper. Disse kan nemlig gemme på rigtig mange bakterier, der i sidste ende kan høfeber og åndedrætsbesvær, hvilket typisk også kan være corona symptomer.

Man behøver ikke blive hysterisk omkring rengøring, hvis man ikke generelt har problemer med helbredet. Men et sundt og rent hjem, er også med til at holde dig sund og rask.