Pas på solens stråler

Sommeren er på sit højeste lige nu, og forhåbentlig kommer der dejlig mange solskinstimer i det kommende stykke tid. Det er tid til at dase i haven og nyde det dejlige vejr. Det er dog også tid til at passe godt på og investere i en parasol hvis du ikke allerede har en. For selvom du gerne vil have mest muligt ud af solen, når den nu er her, så er det klogt at holde sig ud af den, især i middagstimerne. Er man typen der elsker at ligge og solbade, skal man nemlig sørge for at få skygge, så man ikke bare ligger og branker i solens stråler.

Du skal ikke undgå solen

Det handler ikke om, at du skal holde dig væk fra solen. For udover d-vitaminer, så gør solens stråler også meget for psyken. Så at undgå solen er heller ikke sundt, men man bør omgås den med forsigtighed. Solen udsender UV stråler, som du nok ved, og disse er skadelige for huden. Du kan blive rød, er det værre kan huden begynde at skalle af, og i aller værste fald kan det være med til at føre til hudkræft.

Der er både skaderne der sker nu og her, som du kan se med det samme, hvilken er ændring af hudens farve. Der er også langtidskaderne der kan give rynker, pigmentforandringer og altså være medvirkende til hudkræft og modermærkekræft.

Det vides ikke med 100% sikkerhed, men tal fra WHO anslår, at omkring 90% af alle tilfælde af hud og modermærkekræft i Danmark, kan føres direkte tilbage til solens stråler. Det betyder samtidig, at der er en god sandsynlighed for, at stort set alle disse kunne have været undgået, hvis man havde passet bedre på i solens dejlige men potentielt skadelige stråler.

Alle, unge som gamle gør passe på i solen, da solens stråler kan være skadelige for alle. Især når det kommer til små børn, bør man dog være meget opmærksom. Børns hud er tynd og sart, og her skal man sørge ekstra meget for skygge og for at holde dem væk fra de værste stråler i middagsheden.

3 gode råd

1: Hold siesta fra solen midt på dagen. Kom i skygge eller inden for. Det er her solens stråler er absolut hårdest og skadelige.

2: Brug solcreme. Dette kan ikke siges nok gange. Solcreme kan rent faktisk både redde din hud og dit liv, og det er derfor helst essentielt at du bruger det og bruger rigeligt.

3: Husk at dække huden og hovedet. En solhat der skygger er godt for huden både i hovedbunden, ansigtet, hals og nakke.