Sådan finder du den perfekte slankekur

Først skridt er at lade være med at kalde det en slankekur. Hvis du virkelig gerne vil tabe dig, bør du se det som en livstilsændring. At tabe sig handler hovedsageligt om en mental forandring.

Det er svært at vende forsiden af et dameblad, uden at falde over et utal af artikler, der promoverer slankemidler, slankekure og råd til hjemmetræning.

Når medierne skriver om slankekure, bliver det ofte behandlet som et hurtigt fiks.

  • ”7 dages suppekur som stjernerne”
  • ”Tab 3 kilo på 3 uger”
  • ”Detox på 5 uger og bliv sundere end aldrig før”

Eksemplerne er efterhånden mange. Desværre findes der ingen hemmelig smutvej til at smide de ekstra kilo, eller en magisk opskrift på hverken juicer eller supper, der smelter det genstridige fedt.

Vedholdenhed og kalorieunderskud

Selvom overskrifterne lyder lokkende, er der sjældent tale om en løsning, der virker på lang sigt, og som du kan holde ud at leve med.
Nøglen til vægttab er at indtage færre kalorier, end man forbrænder. Du skal altså være i kalorieunderskud, hvis du vil slanke dig. Vores kalorieforbrug, både hvilende og aktivt, er meget forskellige. Du kan derfor med fordel bruge en kalorieberegner online eller konsultere en diætist, som kan hjælpe dig med at belyse, hvad din krop har brug for.
Hvordan du spiser de kalorier, du har til rådighed, er helt op til dig. Det er dog nemmere at holde ved din livsstilsændring, hvis ikke du går direkte over på en benhård slankekur, hvor du eliminerer flere fødevaregrupper. En god idé kan derfor være at spise sundt, nærende og ikke mindst varieret, så du går kold på din nye madplan.
Hvis ikke du allerede måler og vejer din mad, er dette en god måde at finde ud af, hvor mange kalorier du rent faktisk spiser. Mange mennesker har en tendens til at undervurdere, hvad de reelt konsumerer.

Find et fællesskab

Hvis du har svært ved at holde dig på måtten med din nye livsstilsændring, kan det sommetider være hjælpsomt at slå sig sammen med andre, der gennemgår samme rejse. Det kan være et familiemedlem, en ven, et medlem i dit lokale træningscenter eller måske en helt fremmed. Internettet bugner af støttegrupper, hvor vidt forskellige mennesker deler deres rejser. Det kan også hjælpe dig med at stå til ansvar for dit vægttab.

Husk, at alle er forskellige

Selvom de hurtige løsninger promoveres i flæng, er det ikke den bedste vej til vægttab. Lad det heller ikke slå dig ud, når du ser andre skrive om deres vægttab eller deres slankekur, for din egen rejse er kun din.

Alle mennesker har forskellige kropstyper udadtil, og vi reagerer ligeledes forskelligt på slankekure, bestemte fødevaregrupper og motion. Derfor taber alle sig heller ikke samme tempo.

Opskriften på den perfekte slankekur findes altså ikke. Det handler om at skabe sunde rammer, som du kan holde ud at stå fast ved over længere tid, så det bliver en vedvarende livstilsændring. At tabe sig behøver ikke være surt og uden et stykke chokolade i ny og næ. Alt med måde er vejen frem. 

Kilde: http://www.slankekur.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *