Sådan indretter man et laboratorie

Miljøer har som en arbejdsplads strenge krav til hygiejne og fleksibilitet, og der er derfor flere faktorer, der skal tages forbehold for, før projektet kan sættes i gang.Når der skal indrettes et laboratorie, så er der mange tekniske detaljer, som man skal tage forbehold for. Vi har derfor sammensat denne artikel for at give dig et overblik over hvordan man indretter et laboratorie. Læs med forneden. 

Den gode start

Laboratorier og klinikker har strenge krav til hygiejne, energi, miljø, bæredygtighed og tilgængelighed. Der er altså mange faktorer der skal tages forbehold for før man kan gå i gang med selve indretningen. Etableringen af nye laboratorier kræver derfor en rigtig god planlægning, så man undgår uheldige fejl, der kan være svære at rette op på. Dette kræver typisk at man arbejder sammen med folk, der har erfaring med at åbne kliniske arbejdslokaler. Det kan nemlig være svært at forudsige, hvilke elementer der kan gå galt, men det kan have store økonomiske konsekvenser senere hen, hvis ikke potentielle fejl bliver opdaget i tide. 

Et projekt kræver derfor en god start, hvor der er fokus på idéoplæg. Dette indebærer typisk at der bliver udarbejdet et budget og en form for skitse eller 3D visualisering af rummet, sådan så man for en fuld forståelse for hvordan rummet ender med at blive. Dette gør det også lettere, at tage vigtige beslutninger omkring funktion, materiale og farvevalg.

Den rette plan

Det kan godt virke kompleks at åbne et laboratorie, og det er delvist fordi, det er. Der er mange beslutninger, der skal tages stilling til i forbindelse med rumforløb, opbevaringssystemer, elinstallationer, rumbelysning, ventilation, materialevalg og en masse andet. 

Et laboratorie stiller strenge krav til de tekniske installationer i rummet, hvis det skal leve op til moderne forskningsstandarder. Funktionalitet, fleksibilitet og foranderlighed er altså nøgleordene, når sådan et arbejdsrum skal klargøres. Teknologien bag facaden skal være i orden og på kvalitetsniveau med de basiskrav der eksisterer til laboratorielokaler. Dette kræver typisk folk med mange års erfaring. 

Der skal altså være styr på de mindste detaljer lige fra valget af borde til kablerne bag væggen. kabelsmeden.dk har mange års erfaring og leverer alt inden for kabler – lige fra standardkabler til mere komplekse og personlige løsninger, som ofte er nødvendig, når der skal indrettes et laboratorie. 

Den fulde pakke

Der er mange faktorer, der skal tages stilling til, når der skal åbnes et nyt laboratorie. Der skal skaffes de nødvendige byggetilladelser, og der skal være styr på alle de tekniske godkendelser, sådan så man er sikker på, at laboratorieindretningen lever op til alle lovkravene. Dette kan godt være en kompleks proces for mange, der ikke har åbnet et klinisk miljø før. 

Derfor kan det være en fordel at benytte sig af Alfa-Omega, der har mange års erfaring i at åbne kliniske miljøer og er specialister i indretning af laboratorier. De både sælger og formidler leasingaftaler af klinikudstyr. Deres håndværkere er blevet finsorteret gennem mange år, så de er vant til det daglige slid i kliniske miljøer. De tilbyder altså den fulde pakke, hvilket gør dem til et oplagt valg uanset om du er interesseret i den fulde projektstyring eller blot enkelte laboratoriemøbler. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *