Sådan kommer du godt i gang efter influenza

Influenzasæsonen er over os og mange har allerede været syge med influenza. Det er meget forskelligt, hvor længe vi er syge med influenza, men fælles for de fleste af os er at det ofte tager et par dage at komme godt i gang med arbejdet efter endt sygdom, og vi har derfor samlet et par tips til, hvordan du kommer godt i gang efter sygdom i denne artikel.

 

Kom hurtigere igennem din influenza

Det første tip til, hvordan du kommer godt i gang efter influenza, er ved at overveje, hvordan du kan komme hurtigere igennem din influenza. Jo hurtigere du kommer igennem din sygdom, jo nemmere vil det også være at komme i gang med arbejdet igen.

Hvis du er væk på grund af sygdom i lang tid, bliver det sværere at komme i gang igen bagefter, da du vil være mere bagud end ellers og der vil derfor være mere at se til. Derfor gælder det om at komme så hurtigt igennem sygdomsforløbet som muligt.

For at komme hurtigt igennem dit sygdomsforløb, er det fx vigtigt at du tager det roligt, så længe du er syg. Hvis du prøver at arbejde eller udføre andre aktiviteter, vil det ofte tage længere tid at komme ovenpå igen.

Noget du kan gøre for at komme bedre igennem influenza, er ved at bruge homøopati til et bekæmpe influenzaen med, da homøopatiske hjælpemidler hjælper på virus og derfor kan det i nogle tilfælde hjælpe med at kommen hurtigere igennem en influenza.

 

Start roligt ud

Når du er blevet rask igen og skal starte arbejde, er det vigtig at du starter stille og roligt ud. Hvis du starter for hurtigt ud, risikere du at få et tilbagefald, som gør at det vil tage længere tid før du er helt rask.

Derfor er det vigtigt at du de første par dage, tager en ekstra pause så du ikke starter for hårdt ud. Det gælder om at respektere, at din krop har brug for lidt ekstra hvile lige efter sygdom.

Det er vigtigt at have tålmodighed i forhold til hvor hurtigt du kan genvinde din normale arbejdsindsats. Nogle gange tager det lidt tid, før du er helt ovenpå igen og du er nødt til at give din krop al den tid der er nødvendig, for at du bliver helt rask igen.

 

Spis og sov godt

Når du er ved at blive rask igen, er det utrolig vigtigt at spise og sove godt. Under selve sygdommen, er det de færreste der har ret meget appetit og for at komme godt i gang efter sygdommen er det derfor vigtigt at du spiser og drikker godt, lige så snart du genvinder appetitten. Det er vigtigt at du får en sund og nærende kost efter sygdommen, hvor kroppen for gode vitaminer.

Det er især vigtig at få meget væske, da kroppen mister meget væske under sygdom. Det gælder især om at drikke meget vand, for at din krop får de bedste muligheder for at komme ovenpå igen. Du kan med fordel også forkæle dig selv ved at købe nogle gode drikkevarer. Du kan fx købe lidt ekstra god kaffe ved at købe grønne kaffebønner, som du selv rister.

Når du fx forkæler dig selv med god kaffe, vil det også være med til at gøre du kommer godt i gang. Kroppen har lidt mindre energi efter influenza, og her kan god kaffe være med til at give lidt ekstra energi, så du hurtigt kommer på toppen igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *