Sådan sikre du dig en sund og velfungerende hjerne langt ud i fremtiden

Vi lever i en tid hvor lægevidenskaben laver fantastiske fremskridt. Men uanset hvordan man vender og drejer det, kan det være svært at ændre noget i vores hjerne, når den først på den ene eller anden måde har taget skade. Dette kan være som følge af en dårlig og usund livsstil gennem det meste af livet, eller en uheldig ulykke som ingen kunne forudsige. Men uanset hvad, kan det påvirke os en hel del, når vores hjerne ikke længere er som den plejede, derfor er det bedst blot at tage nogle enkelte forebyggende forbehold, hvis man ønsker en sund og velfungerende hjerne.

Spis dig til en sund hjerne

Vores hoved kan med tiden, beklageligvis blive ramt af en række alvorlige sygdomme. Dog er der undersøgelser som peger på det faktum at fødevare såsom æg, grøntsager og fisk, faktisk kan nedsætte ens risiko for senere i livet at komme til at lide af hukommelsestab og demens. Derfor er der intet som burde stoppe en i at spise en varieret og sund kost, med massere fisk og grøntsager.

Brug sikkerhedsudstyr til sport som potentielt kan skade dit hoved

En anden måde hvorpå vores hjerne kan få pådraget alvorlige skader, er ved hårde slag eller eventuelle fald. Derfor er det vigtigt at være påpasselig når det kommer til sport og ens hjerne, for selvom det er bevist at fysisk aktivitet forebygger fx demens, kan man ved for mange hjernerystelser pådrage sig alvorlige skader. Derfor er det vigtigt at man undgår fx sport som boksning eller amerikansk fodbold, og at man om ikke andet tager de nødvendige forholdsregler. Men ens hoved kan også blive skadet af slag i andre sammenhænge, dette kunne fx være hvis man falder på cyklen. Derfor er det vigtigt altid at bære hjelm, du kan finde mere information om cykelhjelme her; elcykelinfo.dk/cykelhjelm