Sådan sørger du for, at din krop altid er opladt

Vitaminer, mineraler, protein, jern m.m. er ord du garanteret har hørt meget, man hvad betyder det egentlig? Det er alt sammen elementer der er essentielle for at din krop kan præstere på højeste niveau og længe.

Vitaminer

Hvad betyder alle de forskellige vitaminer, og hvilke er vigtige for din krops velhavende?

Der findes utrolig mange vitaminer, så vi vil prøve at forklare lidt om de mest essentielle for din krop.

A-vitamin

A-vitaminerne kan findes blandt andet i lever, også i fiskelever. Men det mest hyppige produkt, er æggeblommer. A-vitaminer er med til hjælpe på dit syn, sundhed i din hud og især i dit immunforsvar. Disse vitaminer er med til at disse ting kan fungere optimalt.

B-vitamin

Disse vitaminer hjælper med at omdanne de fødevarer du spiser til energi. Ligesom A-vitaminerne, bidrager disse også til et bedre stofskifte og en sund hud. B-vitaminerne findes oftest i fjerkræ, fisk, æg og kød. Vitaminerne her er samtidig med til at holde nervesystemet sundt, samt at holde musklerne og hjernen i topform.

C-vitamin

Denne type vitaminer har stor betydning i forbindelse med dannelse af bindevæv i kroppen. Det betyder altså at f.eks. sårheling kan foregå hurtigere, hvis der indtages den korrekte mængde C-vitaminer. C-vitaminerne kan findes i diverse frugter og grøntsager.

Elektrolytter

I dit blod findes der salte og mineraler, som kaldes elektrolytter. Disse er med til at holde kroppen vedlige, så forskellige fysiske funktioner kan udføres, som for eksempel muskelkontraktioner. Når væsker forsvinder fra din krop, igennem urin eller sved, så mister kroppen elektrolytter.
På grund af det er det utrolig vigtigt at indtage elektrolytter, når du er fysisk aktiv.

 

Der findes utrolig mange mineraler i kroppen, så det kan være svært at holde et overblik over hvilke der gør hvad, og hvordan de optages i kroppen. Derfor kan du med fordel besøge denne mineraloversigt, for at få helhedsoverblik over de forskellige mineraler. Hvis du ofte er fysisk aktiv, kan du hos blandt andet powerbaren.dk få en masse tilskud, til at holde disse niveauer oppe, så du altid kan præstere på det højeste niveau.

Nogle af de vigtigste mineraler, som du skal være opmærksom på, når du træner er natrium, kalium og magnesium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *