Sådan kan du komme i gang med træningen

Det kan være meget svært at komme i gang med træningen igen, hvis du har holdt en kort pause. Sommetider kan det endda være svært bare efter et par uger, fordi du pludselig skal til at komme ind i en rutine igen, og det er bare ikke altid, at det er særlig sjovt at skulle ud på den løbetur. Men du er ret overbevist om, at du selv får det bedre af det. Derfor handler det om at finde ud af, om du kan motivere dig selv på forskellige måder. Vi giver dig i denne artikel inspiration til, hvordan du kan gøre det.

Træningstøj

Helt generelt, så har vi det alle lidt bedre, når vi føler, at vi ser godt ud. Vi føler bare, at vi ser lidt bedre ud i nyt sportstøj. Det behøver bestemt ikke at være meget nyt, og det behøver heller ikke at være dyrt. Men bare det med at være i noget andet end det gamle træningstøj, kan virke meget motiverende på at komme i gang igen.

Der kan også være noget nervøsitet forbundet med, hvorfor det er svært at starte op igen. Dette kan måske også blive bedre af at føle, at du faktisk ser godt ud.

Socialt

Det hjælper også på motivation, hvis du kan få en god ven eller veninde med på det. Måske kan I finde ud af en aftale om at træne i det samme center eller løbe nogle ture sammen. Det gør det både hyggeligere for jer begge, og så forpligter du dig lidt mere til aftalen, så du ikke bare kan aflyse og blive hjemme.

Herudover kan det jo være en god anledning til at ses mere, og så kan I lave en aftale om at spise noget mad sammen eller bare snakke lidt efter. Herved har du også noget at se frem til udover bare at træne.

Lav små mål og gevinster

Det kan også være motiverende, hvis du giver dig selv små gevinster, når du når de forskellige mål. Hvis du træner og spiser sundt i 2 uger, kan det være, at du kan give dig selv en lille ting eller noget andet, der kan gøre dig glad. Det kan også virke som en god motivation, hvis du laver en slags konkurrence ud af det med din veninde. Hvis du gerne vil vinde og hader at tabe, kan det give et skub.