Skab et bedre indeklima

Et sundt og godt indeklima er vigtigt for vores sundhed og velbefindende. Hvis ikke du sørger for et godt indeklima i dit hjem, kan det i værste tilfælde resultere i skimmelsvamp.

Luft ud jævnligt

Det er vigtigt at lufte ud hver dag og skabe gennemtræk en gang imellem. Det kan hjælpe til at fjerne fugt, dårlig luft og skadelige partikler. Generelt har vi alle godt af frisk luft, så det skader intet at lufte ud jævnligt.

Undgå fugt

Det er især vigtigt, hvis du vil undgå et skadeligt indeklima, at du sørger for at undgå fugt så vidt muligt. Fugt er nemlig det, der kan lede til f.eks. skimmelsvamp. Når du har været i bad, så sørg for at lufte ud, så fugten ikke bliver fanget der. Det er bedst at lukke døren, så fugten ikke slipper ud i resten af hjemmet, men til gengæld åbne vinduet, så fugten kan slippe ud den vej. Når du laver mad, så luft ud eller brug altid emhætte. Hvis du tørrer tøj, så gør det udenfor eller luft ud i det rum, du gør det. Du skal specielt være opmærksom, hvis du har en kælder. Her kan der nemt opstå fugt.

Invester i et ventilationssystem

Hvis du vil være helt sikker på, at der kommer et godt indeklima i dit hjem, kan du investere i et ventilationssystem. På den måde kan du konstant opnå et tilpas indeklima. Et ventilationssystem kan kontrollere både hjemmets fugtighed og temperatur, så det hele tiden ligger på et passende niveau. Læs mere om hvordan I får et sundt indeklima.

Drop stearinlys

Hvis du bruger stearinlys meget, så drop dem. De udleder røggasser, der ikke er gode, hvis du ønsker et godt indeklima. Selvfølgelig gør det ikke noget at tænde et stearinlys en gang i mellem, men hvis du vil være sikker på et fornuftigt indeklima, bør du lufte ud efterfølgende.