Skal du have ny cykel?

Hvis det er ved at være tid til en ny cykel, skal du måske overveje om du skal gå nye veje og prøve en anden type cykel? Hvilken type du har mest gavn af, kommer an på dit brugsscenarie. Måske bliver du overrasket.

Klassisk cykel

Den klassiske cykel er typisk den billigeste type cykel. Du kan få rigtig billige cykler, men de gør heller ikke noget ekstra for dig. Det er til dig som ikke bruger din cykel ret meget, og kun på korte distancer, da hverken komfort eller minimering af vindmodstand er i højsædet.

Racercykel

Er du typen, der er cykelmotionist, og dyrker cykling som din hobby, og som en sportsgren, så ved du sikkert langt bedre end nogen tilfældig artikel, hvilken type cykel du skal have. Til dig er der kun at sige – god tur!

MTB

En mountainbike er til dig, der elsker at cykle terræn og i skoven. Den er ikke egnet til bykørsel og almen transport, da de bredere dæk, som er fremragende til at sikre ”vejgreb” i skoven, vil gøre modstanden større på cykelstien og gøre transporten ineffektiv.

Trike

En trike – eller liggecykel – er til dig som skal cykle lange distancer ad gangen. Komforten er i top og vindmodstanden minimeret, så du kan suse derudaf. Og så kan du endda til visse typer få en overdækning, så du ikke bliver sjaskvåd i regnvejr.

Ebike

En ebike er typisk en klassisk cykel (kan også f.eks. være en MTB) med en elektrisk hjælpemotor, som du kan aktivere samtidig med du træder i pedalerne. Den har typisk flere niveauer, du nemt kan skifte imellem, hvis du lige skal have lidt ekstra hjælp op ad Valby bakke. Hvilke ebike skal du vælge? Det kommer an på dit behov i øvrigt. Det kan anbefales, at tage ud til en forhandler for at prøve de forskellige muligheder inden du beslutter dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *