Styrketræning på din ferie

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er nemmere for dig at holde din cardiotræning ved lige, når du rejser på ferie sammenlignet med din styrketræning. Hvis du er bosat på et hotel eller på en campingsplads, hvor der er direkte adgang til et fitnesslokale, du kan gøre brug af, så er det naturligvis ikke noget problem for dig at holde din styrketræning ved lige, når du er på ferie. Hvis det ikke er en mulighed, så vil du være tvunget til at være mere kreativ, hvis du ønsker at kunne styrke din muskler og forøge din muskelmasse, når du er på ferie. Nedenfor kan du dog finde en række gode eksempler på metoder, der kan bruges, hvis du gerne vil holde din styrketræning ved lige, når du er på ferie.

Tip: Find træningsudstyr til ferien på bgh.dk

Træn med kropsvægtsøvelser

Der findes op til flere effektive øvelser hvortil du udelukkende skal gøre brug af din kropsvægt eller nogle meget simple redskaber, som du – stort set – altid vil have adgang til. Det skal selvfølgelig gøres klart, at det ikke er det samme, som hvis du trænede med tunge vægte, hvis du er vant til en sådan form for træning. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en oplagt måde at vedligeholde din styrketræning, så det ikke ender med at gå ned af bakke, når du er på ferie. Det betyder dog også, at du ikke direkte skal forvente, at der vil være en fremgang, hvis du udelukkende laver kropsvægtsøvelser, men du kan dog sagtens tillade dig at forvente, at du vil kunne holde din træning ved lige, så den kan genoptages, når du kommer hjem.

Som nævnt ovenfor, så findes der rigtig mange forskellige kropsvægtsøvelser, der ikke kræver udstyr. Det kunne f.eks. være gængse øvelser som push-ups, pull-ups, handstand push-ups, lunges og andre øvelser i samme dur. Det er en række øvelser, der ikke kræver andet end din egen krop såvel som lidt plads til at udføre de forskellige øvelser på. Hvis du er af den opfattelse, at det ikke er udfordrende eller givende nok, så handler det om at være kreativ på en sådan vis, at du kan tilføre yderligere vægt til øvelserne. Hvis du f.eks. har lillebror eller sønnike med på ferie, så kan du få ham til at lægge sig på ryggen af dig, når du laver push-ups eller du kan lægge noget vægt på brystet, når du lave crunches.

Læs også: Sådan træner du på ferien

Glem ikke, at din kost har stor indflydelse på din styrketræning

Der er rigtig mange, der har fokus på selve træningsdelen af deres styrketræning, når de er på ferie. Det er med garanti fordi de er vant til at løfte tunge vægte i styrkecenteret, men det er der ikke altid mulighed for, når man er på ferie. Som nævnt ovenfor, så er der mulighed for at lave et væld af forskellige øvelser ved udelukkende at gøre brug af din egen krop og dens vægt. Det er dog meget vigtigt at huske på, at det ikke kun er selve træningen, der har indflydelse på din styrketræning, da det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at indtage den rette kost, når du er på ferie. Det kan dog være en god idé at indlægge en lidt mere åben kostplan i sådanne periode, så du har mulighed for at nyde ferien.

Hvis blot du sørger for at kombinere en række effektive træninger bestående af f.eks. push-ups, pull-ups, lunches, crunches osv. med den helt rette kost, så vil du sagtens kunne holde din styrketræning ved lige, når du er på ferie, uanset om du er afsted i blot et par dage eller du derimod er afsted i 3 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *