Sundhed er også mere end en trænet krop

Der kan være en tendens til, at sundhed kun portrætteres som en trænet, slank krop, og det er den fysiske formåen, der fokuseres på. Sandheden er, at sundhed kan være mange forskellige ting. Det er både, hvordan man har det med sig selv og selvfølgelig også en krop, der er i balance. Derfor er der andre ting, der også er vigtige at tage højde for udover, hvad ens krop kan holde til, når der snakkes sundhed.

Hvad føler du, en sund livsstil er?

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad sundhed er, og hvad en sund livsstil helt specifikt indebærer. For nogle er sundhed at spise mad udelukkende bestående af grøntsager og kød og undgå stivelse, gluten og de hurtige kulhydrater, hvor for andre er sundhed at spise, hvad de vil, hvor de blot sørger for at træne en masse.

Lige meget hvad man går ind for og selv føler, så er det bevist, at man som menneske har godt af at røre sig gennem aktivitet og motion, som igen også kan være gennem mange ting. Det er også godt at spise en varieret kost, så man får mange forskellige næringsstoffer, men igen kan man selv fortolke på dette og danne ens eget billede.

Du har nok selv en meget god fornemmelse af, om du lever sundt eller ej. Et godt pejlemærke er at mærke efter, om du har det godt med dig selv, både i krop og sind, og så kan du højest sandsynligt finde svaret. Hvis du ikke føler det, kunne det være en ide at lave nogle ændringer i din hverdag.

Det gælder om ikke at have ondt

Når man kommer op i årene, er der mange, der begynder at få skavanker og ondt steder på kroppen. Mange får smerter i kroppen på baggrund af en usund livsstil, svage muskler og for mange kilo på kroppen, og det er en skam.

Du har sikkert set mange af de tv-programmer, hvor folk der tog masser af medicin for livsstilssygdomme og smerter, faktisk blev helt smerte- og medicinfri ved at begynde at dyrke motion og spise sundt og varieret.

Lige meget er det en skam at gå rundt at have ondt, og det er i hvert fald tegn på noget usundt at have smerter. Nogle kan også døje med tandpine og smerter i munden som følge af dårlig mundhygiejne, tandbørstning og madvaner.

Ofte giver sund mad også sunde tænder, og derfor kan det altså gøre meget for dig at spise sundere og mindre forarbejdet mad med et højt sukker- og saltindhold. Hvis du har problemer med dine tænder eller blot trænger til et eftersyn, så book en tid hos Tandlaegen.dk.

Kom i kontakt med dig selv

Sundhed er også at have det godt med sig selv, have ro i sindet, have tid til eftertænksomhed og til at mærke efter, hvad man brug for. For mange er sundhed at gå ture langs vandet, hvor man får frisk luft og overskud på ny efter at nyde de skønne omgivelser.

Det er vigtigt at tage noget tid ud af hverdagen og bruge på at gøre nogle gode ting for sig selv. Det kan være at tage på nogle afslappende ophold, hvor andre sørger for en. Mange nyder at tage på spaophold, hvor man virkelig kan koble fra.

Hvis du har brug for at lade batterierne op, kan du se, hvad Marienlyst.dk kan tilbyde i deres smukke og rolige omgivelser.