Tandpine i weekender eller på helligdage? Sådan skal du agere

Tandlæge i hvidt

Har du pludseligt fået en slem tandpine, og har du en formodning om, at din tandlæge har lukket? Tandpine kan være virkeligt smertefuldt, og det er desværre normalvis ikke en smerte, som forsvinder af sig selv. Det er nemlig ofte sådan med tandpine, at det bliver værre og værre for hver dage, der går. Derfor er det meget vigtigt både for dit eget helbred, men især også for dine tænders, at du bliver undersøgt så hurtigt som muligt.

Men hvad gør man så, hvis man pludseligt får tandpine i starten af pinsen og har en forlænget weekend i sigte?

Der findes mange klinikker, som fungerer som akut tandlæge

Det første, som man skal vide, er, at der er utroligt mange almindelige tandlægeklinikker, som fungerer som akut tandlæge. Disse tandlæger finder du blandt andet i København, hvor de stort set altid har kapacitet til at tage dig ind, hvis problemet med tænderne er akut.

Fordelen ved at besøge en akut tandlæge i København fremfor at tage en tur til tandlægevagten er, at disse klinikker ikke opkræver et akutgebyr. Derved er det altså langt billigere, hvis du kan finde en klinik, som også fungerer som akut tandlæge.

Tjekliste til tandpine i weekender og på helligdage

Hvis du vågner søndag morgen med tandpine, så kan du med fordel skrive denne huskeliste bag øret, så du altid ved, hvordan du skal forholde dig.

Dette er en prioriteret rækkefølge, som du kan følge.

  • Tag almindelig smertestillende medicin, så smerterne ikke bliver for kraftige, inden du kan blive behandlet.
  • Kontakt din egen tandlæge for at sikre, at klinikken ikke er åben.
  • Undersøg om du kan få en tid hos en anden klinik, som har ekstra kapacitet.
  • Besøg tandlægevagten.

Hvis du har succes med punkt nummer to eller tre, vil du uden tvivl kunne spare nogle penge samtidig med, at du stadig er sikret en kompetent og smertefri behandling.

Du skal ikke være nervøs for en akut behandling

Der er ingen grund til at være nervøs, hvis du skal besøge en akut tandlæge. Derved er det også helt essentielt, at du tager afsted. Det værste, som du kan gøre, er at blive væk. Smerterne vil kun blive værre, og du risikerer at stå med en meget dyr regning, hvis du lader problemerne stå på.
Akutte behandlinger foregår ligesom almindelige behandlinger, og tandlægerne er de samme. Du kan altså være sikker på, at du stadigvæk er i gode hænder, hvilket også resulterer i, at alle behandlinger foretages 100% smertefri.

Så hvis du vågner en weekend med ondt i tænderne, så skal du blot glæde dig over, at der findes så mange akutte tandlæger i både København og resten af Danmark. Derved kan du nemlig modtage billig hjælp, god behandling og undgå ventetid. Så hvad venter du på? Problemerne løser ikke sig selv, så søg hjælp allerede nu, hvis du har ondt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *