Tips: Sådan vænner du dig til at bruge mundbind

At gå med mundbind er en god idé også uden for de steder, hvor brug af mundbind er påkrævet under COVID-19-pandemien. Det vil aldrig være en dårlig idé at beskytte dig mod smitte. Omvendt kan det også være, at din brug af mundbind gør, at andre også bliver skånet.

Mange er dog ikke glade for at have mundbind på. Og hvor nogle af sundheds- eller andre årsager ikke bør bære ét, så er det det ukomfortable ved at ånde ind i et mundbind, der har en afskrækkende effekt på andre. Heldigvis er det nemt at finde mundbind i stof, der føles mere naturlige mod huden end mundbind til engangsbrug. Klik og se mere her om mundbind.

Tjek certificeringer før købet

Er du sart over for kemikalier, bør du skele til et mundbinds certificeringer før køb. Mundbind med Oeko-Tex-certificering er blevet til uden eller med minimal brug af skadelige stoffer. Om et mundbind har høj filtreringsevne er også altid godt at vide, og her er det betegnelser som FFP2 og FFP3, du bør holde øje med. Jo flere partikler bliver filtreret, jo bedre beskyttet er du.

Mundbind i stof med stilfulde farver

Hvis det er udseendet, der afholder dig fra at bære mundbind, når du går rundt i det offentlige, kan du i stedet for ikke at bære et mundbind bare vælge ét, der har stilfuld farve, fx sort, grå, hvid eller pink. Mundbind af stof kan findes med alle disse farver, og dem kan du vaske og bruge igen. Til børn er der i øvrigt mundbind med sjove figurer og farverige mønstre.

Få et rejsekit med værnemidler

Skal du ud at rejse, kan du evt. vælge at have et rejsekit med i tasken, hvor du finder mundbind til engangsbrug sammen med en lille bøtte håndsprit og renseservietter. Så er du godt sikret.