Tips til træning på crosstrainer

En crosstrainer er en god træningsmaskine, da den giver dig mulighed for at træne hele kroppen og få pulsen op, men hvordan træner du mest effektivt på en crosstrainer? – Hvis du er typen, der i forvejen træner på en crosstrainer, men ikke føler, at du får nok ud af træningen, så læs mere herunder om, hvordan du kan få en mere effektiv træning.

3 tips

Varier hældningen
De fleste crosstrainere har en hældningsfunktion, som er mellem niveau 1-20. Du kan vælge at starte din træning uden nogen hældning, og derefter justere hældningen hvert andet minut til enten at blive højere eller lavere. Hældninger kan have en god effekt på dine lår- og ballemuskler.

Bevæg dig baglæns
Ved at bevæge dig baglæns på en crosstrainer har du mulighed for at træne dine muskler i baglårene. Det er en lettilgængelig metode, som du udfører ved at gøre det omvendte af, hvad du plejer. Med dette menes der, at når du træner på en crosstrainer, så plejer du højst sandsynligt at bevæge dig med urets retning, men du skal i stedet bevæge dig imod urets retning.

Brug pauseknappen
På de fleste cosstrainere er der en pauseknap, som du kan benytte til at holde et minuts pause fra din træning. Pauseknappen kan også give dig mulighed for at variere din træning. Du kan for eksempel træne et par minutter på crosstraineren, trykke på pauseknappen, stå af maskinen og lave enten armbøjninger, squats eller mavebøjninger. Du kan også vælge at tage et par håndvægte hen til maskinen. Herved kan du ved brug af pauseknappen skifte over til at bruge håndvægtene, og lave nogle armøvelser.

Når du nogle vegne med din træning?

Efter din træning føler du muligvis, at du har gjort det godt, men du mangler måske at vide, om der er sket en forskel – når du nogen vegne med din træning? – Det kan være vigtigt at holde styr på, om du har forbedret dig fra sidste gang, du trænede, da dette kan være med til at give dig motivation. Dette kan en crosstrainer hjælpe dig med, da de fleste maskiner har indbygget kalorietæller eller et andet program, som du kan bruge til at sammenligne din træning, og forhåbentlig se en fremgang.  Hvis du vil vide mere om crosstraineres mange måder at beregne din træning, så se mere på fitnessunivers.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *