Vær klar til konfirmationsdagen

Det er ingen hemmelighed, at sundhed er på manges læber i Danmark, hvilket det har været de seneste mange år. Det gælder også hos de unge mennesker. Vi mennesker vil især gerne stå knivskarpt, når der er store begivenheder i livet. For unge mennesker er en stor begivenhed deres konfirmation. Her skal man bare have en god hår dag, ingen bumser eller for meget på sidebenene, så man ikke kan passe tøjet. I denne guide giver vi råd til, hvordan du bliver helt klar til den store dag.

Kost er regel nummer 1

Ønsker du at undgå urenheder og se sund ud til konfirmationen, så kommer du ikke udenom at have fokus på kosten. Lever du af fastfood til frokost nærmest dagligt og spiser søde sager og chips om aftenen, så skal du til at sadle om. For det får ikke bugt med bumserne eller den slappe hud. Få råd her:

  • Det er først og fremmest vigtigt, at du starter dagen godt ud med et sundt og godt måltid morgenmad. Så får du mindre trang til at spise usundt senere.
  • Spis små måltider i løbet af dagen. Faktisk er det ifølge mange kostvejledere en god ide, at spise 5-6 gange om dagen for at holde blodsukkeret stabilt. 3 hovedmåltider og 3 mindre måltider. Ligeledes er sandsynligheden mindre for, at du vil spise usundt.
  • Af madvarer bør du vælge grove kulhydrater som fulkornspasta, rugbrød og brune ris. Vælg også grøntsager. Her kan du bare give den gas, men grove grøntsager som broccoli og gulerødder giver god mæthedsfornemmelse. Spis kød med lavt fedtindhold, æg og bælgfrugter, som du kan få proteiner fra. Så er du dækket godt ind
  • Til mellemmåltider kan du vælge: lidt mørkt chokolade, nøddeblanding, sunde bars eller frugt.

Tænk over hvilke fordele det kan give dig. Færre urenheder, mindre fedt i kroppen, en god følelse i kroppen, mæthed og energi.

Skej ud på konfirmationsdagen

De seje fitnessfolk kalder også sådan en dag for ”cheat day”. Og den skal du i den grad have lov at have, når du har konfirmation. Ønsker du idéer til, hvad du kan få at spise på konfirmationsdagen, så kan du læse mere her. Den her dag skal du bare gå all-in, da det er dig, der bliver fejret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *