Bliv fysisk klar til din graviditet

Er svangerskab noget, som snart gerne må blive en realitet i dit liv, så er det vigtigt at forberede kroppen på dette. Det kan du gøre på mange måder, i form af både sund kost, motion og meditation. Læs med her og få gode råd, til at komme et par skridt tættere på livet som mor.

Overvægt og graviditet

Hvis du forsøger at blive gravid, kan det blive svært, hvis du er overvægtig. Men hvornår er man egentlig overvægtig?

Hvis man tager udgangspunkt i BMI, så er du overvægtig hvis din BMI ligger på 25 eller derover. Er den på 30 eller derover, så er du svært overvægtig, hvor 40 eller mere er ekstremt overvægt. Er man helt oppe og toppe den ekstreme overvægt, så er der faktisk 43% mindre chance for, at du ikke kan blive gravid.

Har du en BMI på 25 eller mere, og derfor let overvægtig, så er det selvfølgelig en del nemmere at blive gravid. Men selv her kan der opstå komplikationer ved graviditeten, som ofte ikke opstår ved normalt vægtige kvinder.

Komplikationerne kan være svangerskabsforgifting. Dette betyder, at den gravide kvinde får forhøjet blodtryk og proteiner i sin urin, som begge kan føre til fødekramper og bevidstløshed. Derudover er der forhøjet mulighed for graviditetssukkersyge, infektioner, søvnapnø og i værste tilfælde blodpropper eller fosterdød.

Sidst men ikke mindst, er børn som er født af store kvinder ofte selv store børn. Derfor har disse børn desværre en stor chance for selv at blive overvægtige i en tidlig alder.

Omlæg dit liv, og bliv klar til at være gravid

Hvis du har en BMI på 30 eller derover, så kan det være en god idé med en seriøs livstilsændring et halvt til et helt år inden planlagt svangerskab.

Det kan også være, at din overvægt ikke er særpræget, eller slet ikke eksisterende, men du alligevel har lyst til at være stærk og sund, inden du begynder det hårde liv som mor.

Personlig træning kan her være den ideelle løsning for dig. Med denne form for dedikeret træning, vil du nemlig hurtigopleve resultater på din krop. Resultaterne sker primært, fordi din livsstil, kost og motion bliver sat i system, men også fordi du har en personlig træner som følger dig, og forventer dit bedste.

Mange trænere, som tilbyder personlig rådgivning og træningsvejledning, er vant til at arbejde med kvinder, som gerne vil være klar til graviditet. Derfor kan du med fordel trygt kontakte din kommende træningspartner for et godt tilbud.

Når kroppen ikke vil forberedes på svangerskab

En helt anden måde at blive fysisk klar til en graviditet, er ved at få fertilitetsbehandling. Denne metode er for dig der døjer med andre problemer end lige overvægt. Den er for dig, hvis krop ikke er med på idéen om graviditet, og som derfor skal hjælpes lidt på vej.

Kvinder der kan have behov for fertilitetsbehandling, er ofte kvinder, som uden held har forsøgt at blive gravid i over et år. Har man forsøgt i et år eller mere, går man ind under WHOs definition af, hvad infertilitet er.

Du kan læse mere om fertilitetsbehandling på Danfert.dk, hvor du også kan læse om priser, forløb og hvordan processen foregår.