Brug naturlig shampoo for at holde hovedbunden sund

Shampoo er ikke bare shampoo, og selvom mange ofte vælger den billige løsning, der har masser af dejlige duftstoffer, så er det sjældent disse typer af shampooer, der er gode ved håret og hovedbunden. Almindelige shampooer bruger nogle sæbestoffer, som for det første kan være svære at vaske ordentligt ud af håret igen, og som for det andet kan skade håret i forbifarten.

Dette leder ofte til skæl og irritation i hovedbunden, og hvis man er træt af dette, så er det på tide, at man skifter den almindelige shampoo ud med en mere naturlig shampoo, der indeholder æteriske olier.

Tea Tree olie skaber balance i huden

Der er mange former for naturlig shampoo, og de indeholder ofte mange forskellige olier og vitaminer, der tilsammen skaber gode resultater for både hår og hovedbund. Én af de komponenter, der bliver brugt ofte, er æteriske olier, fordi de har en god effekt mod skæl i hovedbunden. I denne kategori finder man Tea Tree olie, som er en australsk olie med masser af gavnlige effekter, og når man bruger shampoo med denne olie, så plejer man sin hovedbund ekstra godt. Dette er specielt gavnligt, hvis man har en sart hovedbund, der let danner skæl eller eksem, og effekten er til at tage og føle på efter blot en uges brug. Olien er med til at skabe den balance, som hovedbunden kræver, og det er derfor særdeles effektivt mod skæl og eksem.

Generelt set, så er Tea Tree oil til håret en rigtig god idé, hvis du døjer med skæl og eksem i hovedbunden, og hvis din shampoo ikke indeholder olien, så kan den også købes særskilt på nettet. Der skal ikke ret meget olie til, førend man opnår gode resultater, og det er virkelig noget, man bliver glad for at bruge på sigt.

Naturlige produkter skader miljøet mindre

Udover det faktum, at naturlige produkter ofte er bedre for kroppen end de mere syntetisk fremstillede produkter, så er de også bedre for miljøet. Shampoo- og sæbevand bliver naturligvis renset på et rensningsanlæg, inden det bliver sendt videre ud i verden, men der er set mange tilfælde, hvor de forskellige typer af ordinær shampoo indeholder mikroplast og andet, der bestemt ikke er godt for miljøet. Disse bekymringer slipper man ofte for, når man i stedet vælger mere naturlige produkter til hylden på badeværelset.

De naturlige produkter fungerer overordnet set ligeså godt som de traditionelle produkter, men de er både bedre for kroppens og miljøets ve og vel. Hvis du har lyst til at læse mere om den nævnte Tea Tree olie fra det tidligere afsnit, så hop ind på https://teatree.dk/.