Vejen til en sund familie

De seneste år er der kommet et øget fokus på sundhed og motion blandt den danske befolkning. Flere og flere danskere er optaget af motion, sundhed og velvære. Dette skyldes i særdeleshed de nye sociale medier og blogs, der gør det muligt at dele diverse billeder om sund kost og masser af motion. Det kan dog for mange almindelige familier virke helt uopnåeligt at leve op til alle de idealer, der fremstilles på de sociale medier og diverse blogs om sundhed og motion. Derfor har dette indlæg til formål at give nogle gode realistiske måder, hvorpå du og din familie kan leve en sund hverdag.

sund familie

Motion for hele familien

Man kan nærmest ikke nævne ordet sundhed uden at associere det med motion. Motion er på alles læber for tiden, og der er ikke grænser for, hvor meget man kan motionere i dagens Danmark. Det er dog de færreste travle børnefamilier, der kan presse 7 gange i fitnesscenteret ind i en i forvejen presset og travl hverdag. Det er nemlig både dyrt og tidskrævende.

Dette betyder dog ikke, at børnefamilier skal undvære motionen. I stedet handler det om at inkorporere motion som en naturlig del af hverdagen. Det kan være aflevering og afhentning af børnene i vuggestuen eller børnehaven, der skal foregå på cykel eller gåben frem for i bil. Det kan være iPad’en og tv’et skal skiftes ud med en tur på legepladsen, hvor der er rig mulighed for aktivitet og motion. Cykelture for hele familien er også en oplagt mulighed for at bevæge sig og få den nødvendige motion – samtidig med, at familien er samlet til kvalitetstid. Mange børnefamilier vælger dog også at tilmelde deres børn til en given sportsgren. Det kan være både sundt og godt for mange børn at dygtiggøre sig inden for en særlig sportsgren. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at børnene har det rette tøj til at dyrke sport i. Ved at klikke her finder du et stort udvalg af sportstøj til de mindste i familien.

Kroppen i balance

Selvom sund og varieret kost og masser af motion ofte er de to ting, man ser mest på de sociale medier og diverse sundhedsblogs, er det langtfra de eneste parametre, der er nødvendige for at vedligeholde et sundt og godt helbred. Også menneskets indre velbefindende har stor betydning for helbredet og den generelle sundhed.

Rigtig mange familier såvel som singler og par vil derfor kunne have stort gavn ved at ændre fokus en smule. Mange mennesker har nemlig tendens til udelukkende at fokusere på ydre faktorer såsom motion og kost. Dette er også nødvendigt – det er bare ikke nok. Både kroppen og sindet skal nemlig være i balance for at opnå et godt helbred. Flere og flere familier og par er derfor begyndt at få øjnene op for kropsterapi, yoga, meditation og mange andre metoder, der har til formål at styrke menneskets indre. Se bare, hvilke muligheder du og din familie har for at styrke jeres indre sundhed på kropsterapi.com. Vejen til en sund og velfungerende familie handler nemlig både om, at familiens indre og ydre er i god balance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *