Skab et godt og sundt laboratoriemiljø med disse tre tips

Der er mange ting, man skal have styr på, når man driver et laboratorie. Når man arbejder med forskellige kemiske og biologiske processer, er det naturligvis vigtigt, at sikkerheden er helt i top. Men selvom man skal være opmærksom, behøver det i dag ikke være besværligt at sikre, at laboratoriemiljøet er godt og sundt at være i. Det kan du læse mere om i denne guide – det er for eksempel en god idé at anskaffe dig Præcisionsvægt / Analysevægt

1: Køb den rigtige vægt

Når man arbejder i et laboratorie, er det meget vigtigt, at alle mål og vejninger er præcise ned til mindste detalje. De mindste udsving kan nemlig have betydning, og derfor er det meget vigtigt at have den rette vægt. Præcisionsvægt / Analysevægt kan her blive en god hjælp. Analysevægte er de mest præcise, mens præcisionsvægte kan bruges til forsøg, hvor detaljegraden er mindre vigtig. Det kan du læse meget mere om her.

2: Få styr på pipetter og beholdere

Når du har købt Præcisionsvægt / Analysevægt, kan du begynde at tænke over resten af laboratorieudstyret. Det er for eksempel vigtigt, at du har tjek på pipetter og beholdere, da disse er vigtige for flere forskellige slags forsøg og eksperimenter. De skal naturligvis være gode og holdbare, så der ikke sker ulykker med materiale, der potentielt kan være sundhedsskadeligt. På den måde sikrer du dig, at dine ansatte er godt klædt på til at varetage deres arbejde.

3: Værnemidlerne skal være i orden

Ligesom pipetter og beholdere skal være i orden, er det også vigtigt, at du har godt tjek på værnemidlerne i laboratoriet. Kitler m.m. skal vaskes ofte, så de er gode og rene. Det er selvfølgelig også vigtigt at sikre de rigtige mundbind og visirer samt handsker, hvis disse skal bruges i dagligdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *