Pas på dig selv, når du arbejder

Selvom du måske ikke er sindssygt aktiv eller udøver hårdt fysisk arbejde på dit job til dagligt, betyder det ikke, at du ikke skal passe på dig selv og din krop, når du er på job. Arbejder du på et kontor, hvor du sidder meget ned, er det mindst lige så vigtigt at passe på din krop og helbred.

Varier dine arbejdsstillinger

Kontorarbejde foregår ofte bag en computerskærm i mange timer. Det er vigtigt, at du sørger for, at der er gang i blodomløbet. Det kan du gøre ved at variere dine stillinger lidt, når du arbejder. Du kan f.eks. skifte mellem at sidde ned og stå op. De fleste har et skrivebord, som kan hæves og sænkes, så det burde ikke være noget problem. Sørg desuden for at have den rette holdning, når du arbejder.

Husk at tage pauser

Det kan godt give ondt i hovedet at sidde og kigge ind i en skærm en hel dag i så mange timer. Husk derfor hvor vigtigt det er med små pauser. Det behøver slet ikke at være lange pauser. Det kan blot være at hente en kop kaffe eller at gå ud og trække noget frisk luft i 5 minutter. Det kan også være sådan noget som at gå hen og snakke med din kollage i stedet for at sende en e-mail. Det vil gøre det langt mere overskueligt at holde ud hele dagen.

Investér i jobbriller

Hvis det meste af din arbejdsdag går ud på at sidde foran en skærm, kan det godt være nødvendigt med jobbriller. Jobbriller er briller, der er specielt designet til, når du sidder foran en skærm en hel arbejdsdag. Det er ikke altid passende med normale briller, fordi afstanden fra dine øjne til computerskærmen ofte er længere end til en bog eller avis. Læs mere om jobbriller her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *