Så sundt er det at holde op med at ryge – og sådan gør du

Der hersker ingen tvivl om, at rygning er usundt for vores helbred. Alligevel er der mange mennesker der ryger, selvom vi har fået større forståelse for alle de sundhedsmæssige ulemper og konsekvenser ved rygning. I 9 ud af 10 tilfælde af lungekræft har patienten røget, du får større risiko for at få KOL og din hud bliver længere tid om at hele. Derudover har du generelt større risiko for at udvikle andre kræftformer i kroppen og din hud ældes hurtigere end normalt. Som du kan læse, er der mange gode grunde til at kvitte smøgerne. Det kan være svært at holde op med at ryge, da det for mange mennesker er en gammel vane. Her får du nogle råd til, hvordan du forhåbentlig kan komme til at kvitte cigaretterne for altid.

Sådan kvitter du smøgerne

Først og fremmest er motivationen det vigtigste for, at du kan holde op med at ryge. Hvis du ikke brænder for at holde op med at ryge, bliver det rigtig svært at holde rygestoppet. Hvis du derimod virkelig ønsker at stoppe, skal det nok lykkes dig.

Du kan først og fremmest prøve at skrive ned, hvornår du får allermest lyst til at ryge en cigaret. Ved at have det stående på skrift, kan du bedre få et overblik over, hvad der giver dig lyst til at ryge. Ved at have viden om dette, kan du lettere komme ud af vanen. Andre mennesker ser en stor hjælp i at få en app på telefonen til at hjælpe med rygestoppet. Appen kan hjælpe dig med at hive motivationen frem på de svære dage, så du ikke falder i.

Mange mennesker kommer af med rygetrangen ved hjælp af forskellige slags nikotinerstatninger. Det kan for eksempel være ved hjælp af Nicorette QuickMist, som kan hjælpe folk med at slippe af med tobaksafhængigheden. Denne spray er ganske simpel at anvende. Du kan tage 1-2 sprøjt når du får lyst til en cigaret, og dette skulle gerne lindre trangen.

Selvom der kan sættes spørgsmålstegn ved, hvor godt det kan være at erstatte rygningen med en anden form for nikotin, er der alligevel klare fordele ved at vælge nikotinerstatningen frem for cigaretten. Det er langt bedre for dine lunger og dit generelle helbred at vælge nikotinerstatningen. Nicorette QuickMist sørger for, at dine lunger og resten af kroppen ikke udsættes for cigaretrøgens giftige stoffer, og kan samtidig hjælpe dig med at trappe ned, så du til slut hverken er afhængig af cigaretter eller nikotin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *